In cadrul Cabinetului Individual de Psihologie Udrea Gabriela, puteti face o evaluari de personalitate. Daca ati facut psihoterapie mai multi ani, iar unele trasaturi par a fi mai rezistente decat altele, daca observati cateva tipare de reactie, de care nu sunteti mandri, in anumite situatii, poate aveti o tulburare ori trasaturi accentuate de personalitate. Acestea nu se vindeca, insa pot fi controlate mai bine, o data ce au fost intelese si separate de ideea ca ”ati avea o problema”. Vorbim, mai degraba, de o vulnerabilitate crescuta, in fata unor emotii.

Cu totii stim ce inseamna tristetea si suferinta, insa nu toti suntem depresivi. Unii oameni au trait episoade depresive singulare, in timp ce altii au experimentat recaderi succesive. Diferenta o fac, desigur, factorii sociali, interpersonali, de mentinere si de favorizare a aparitiei acestor stari, dar si predispozitia genetica, trasaturile de personalitate preexistente.

Asadar, pentru a putea adapta un demers terapeutic, pentru a va cunoaste mai bine, pentru a va intelege sau pentru a diagnostica un alt sindrom, testarea tipului de personalitate este esentiala.