Evaluare și psihoterapie ADHD

Evaluare psihologică și psihoterapie cognitiv comportamentală pentru ADHD

Ai observat că te simți adesea agitat, cu zeci de gânduri „în toate părțile”, având dificultăți în a-ți concentra atenția sau a finaliza sarcini? Poate că aceste simptome îți afectează viața profesională, relațională și emoțională. Dacă te regăsești aici, evaluarea și terapia cognitiv-comportamentală (CBT) pentru ADHD ar putea fi exact ceea ce cauți.

Ce găsesti în cadrul cabinetului

1. Evaluare complexă: Înainte de toate, realizăm o evaluare amănunțită, pentru a stabili dacă simptomele tale corespund unui diagnostic de ADHD, dacă există altă condiție care generează de fapt aceste simptome și, ce este foarte important, comorbiditățile, adică orice alt sindrom, tulburare, trăsătură ce poate interfera cu ADHD, ori cu funcționarea zilnică, pentru ca tu sa primești un tratament integrat.

2. Folosim doar teste și instrumente de evaluare validate științific, aplicate de specialiști, pentru a-ți oferi o imagine clară și completă.

3. Plan personalizat de tratament: În funcție de nevoile tale unice, îți oferim un plan de tratament, care să te ajute în gestionarea simptomelor și să observi rezultate în munca ta individuală ori cu coach-ul sau terapeutul tău.

4. Sesiuni de psihoterapie CBT: Abordarea cognitiv-comportamentală se concentrează pe identificarea și schimbarea gândurilor și comportamentelor care mențin simptomele ADHD (de exemplu, impulsivitatea), pe oferirea de strategii personalizate pentru organizare și planificare, management al atenției și mediului înconjurător, schimbarea mindsetului, depășirea blocajelor emoționale, strategii pentru îmbunătățirea motivației.

De ce CBT?

CBT este una dintre abordările terapeutice cel mai bine validate științific în tratamentul ADHD. Acesta îți oferă un set de unelte concrete pentru a-ți îmbunătăți concentrarea, a-ți gestiona impulsurile și a-ți optimiza relațiile interpersonale.
Indiferent că ești aici pentru tine sau pentru un membru al familiei, ești la un pas de a începe un drum transformator. Contactează-ne pentru a programa o evaluare inițială și să descoperim împreună cum te putem ajuta să îți trăiești viața la potențialul tău maxim.

Am pregătit o mulțime de resurse validate științific, adaptate din practica personală cu zeci de adulți diagnosticați cu ADHD și pregătim si o comunitate de suport. Stai aproape!